Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΑΥΑΡΧΕ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΕ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ!


Ναύαρχε Χρονόπουλε ε.α.,

Πριν από λίγα λεπτά στον ΠΟΝ (Προμηθευτικό Οργανισμό Ναυτικού) εθεαθήκατε από άντρες και γυναίκες του Ναυτικού να ισχυρίζεστε στον γνωστό πλέον σημαιοφόρο Τσακάλη ότι η αφαίρεση του γένους από τις προϋποθέσεις για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές αποτελεί πράξη προδοσίας. Από τα διπλανά τραπέζια ακούσαμε πολλά τα οποία φαίνεται δεν είχατε το θάρρος να τα υποστηρίξετε όσο ήσασταν εν ενεργεία.

Το ότι παραιτηθήκατε, όπως λέτε, για να μην υπογράψετε πράξεις προδοσίας, για εμάς αποτελεί φτηνή δικαιολογία, διότι κατά την παραίτησή σας,με την οποία ούτως ή άλλως διαφωνούμε, δεν κάνατε καμία καταγγελία.

Κύριε υπαρχηγέ, με κάθε σεβασμό, ως άντρες και γυναίκες του Ναυτικού που έχουμε υπηρετήσει μαζί σας, σαν Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα τους και επειδή γνωρίζουμε ότι κι εσείς την αγαπάτε, σας ζητούμε με το βάρος της ιδιότητας που έχετε να καταγγείλετε ευθέως την προδοσία που συντελείται την παρούσα στιγμή ακόμα και με την πιθανή συνεργασία των διαδόχων σας.

Κύριε Ναύαρχε, το Πολεμικό Ναυτικό και η πατρίδα σας εξασφάλισε μία ειρηνική διαδρομή από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο βαθμό της στρατιωτικής ιεραρχίας, δεν χρειάστηκε να χύσετε αίμα ούτε του εχθρού, ούτε το δικό σας, ενώ γεύεστε τις τιμές και τα προνόμια που αρμόζουν σε ανθρώπους που πολέμησαν.

Ξεπληρώστε αυτά τα προνόμια κάνοντας αυτή την υπέρτατη τιμητική πράξη. Είναι η μοναδική σας ευκαιρία να καταγγείλετε στα ΜΜΕ την προδοσία.

ΝΑΥΑΡΧΕ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΕ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ

Π.Ρ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ,ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ............ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕΙ.....ΧΕ.....ΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ο ναυαρχος Χρονόπουλος είναι απο τους λίγους που δεν κάνουν βύσματα, κάτι που στο ναυτικό είναι θεσμός.
Δεν δέχεται να κάνει κανένα βύσμα, ξέρω προσωπικά κατασταση γιαυτο το λέω

Marinos είπε...

Αγαπητέ Π.Ρ.

Επίτρεψέ μου να εκφράσω την απογοήτευσή μου και την θλίψη μου για την ειρωνική και απαξιωτική θέση σου υπό το βάρους της θέσεώς σου ως ¨φτηνή δικαιολογία¨ στην δημόσια επιστολή που του αποστέλεις. Αγαπητέ μου η αναφορά του ¨περι προδοσίας για την εισαγωγή των αλλοεθνών στις Στρ Σχολές¨, καθώς και ¨η άρνηση υπογραφής του πράξεων προδοσίας¨, σε δημόσιο χώρο, παρουσία άλλων ακουώντων, αποτελεί για μένα αγαπητέ μου πράξη ηρωισμού, διότι σημαίνει ότι έχει ακόμη ¨ζωντανό αισθητήριο όργανο κρίσης και συνήδεισης¨, και αυτό είναι το σπάνιο και σημαντικό στις μέρες τις αποστασίας που ζούμε. Δηλαδή με άλλα λόγια δεν έχει αλλοτριωθεί η συνείδησή του, που δεικνύει την καθαρότητα στη Ζωή του, και αυτό είναι για μένα το ζωτικό μέτρο σύγκρισης των ανθρώπων.

Βέβαια το να καταγγείλει δημόσια και επώνυμα τα κακώς κείμενα αναλαμβάνοντας τις ευθύνες, οπωσδήποτε είναι πολύ μεγάλη πράξη ηρωισμού και καταγράφετε στην ιστορία με χρυσά γράμματα. Όμως το ότι δεν το έκανε ακόμη, (διότι δεν γνωρίζουμε το αύριο), δεν είναι ούτε κατακριτέο ούτε απαντάται με ειρωνία και εξευτιλισμό, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι από τον Άγιο Θεό μας, την ίδια δύναμη ψυχής και τα ίδια τάλαντα. Άνθρωπος από άνθρωπο διαφέρει όπως το χόρτο από το σίδερο και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για το άκρο της ανδρείας τρίτου προσώπου, εφόσον δεν γνωρίζει τις δυνατότητές του, έστω και εάν ο προς τον διάλογο αξιωματικός είναι Ναύαρχος εα.
Επιπλέον κανείς άλλος κατώτερος στην βαθμίδα της ιεραρχίας δεν μπορεί να κατακρίνει η μάλλον να ειρωνευτεί αδυναμίες χαρακτήρα. Δικαίωμα κρίσης στη διαχείρηση του έργου του, το έχει μόνο όμοιός του,(Ανώτατος δηλαδή) κανείς άλλος.
Το μόνο που έχουμε δικαίωμα να κατακρίνουμε είναι οι προδοσίες και μόνο οι προδοσίες.

Όσο για την ¨ειρηνική διαδρομή της καριέρας του¨ που του καταλογίζεις έχω την γνώμη ότι εάν είσαι στέλεχος των Ε.Δ. χαμπάρι δεν έχεις πάρει για την αποστολή και το έργο των ενόπλων δυνάμεων, και το Π.Ν. γενικότερα. Κανείς αγαπητέ μου που φτάνει ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑστην ανώτατη βαθμίδα δεν έχει ειρηνική διαδρομή. Οι ένοπλες δυνάμεις σήμερα πολεμάνε κάθε μέρα και χύνουνε το αίμα τους τα στελέχη καθημερινά μέσα από την απαράδεκτη καθημερινή προκλητικότητα των απέναντι εξ ανατολών. Εθνομάρτυρας δεν είναι μόνο αυτός που θα πέσει στο μέτωπο σε μία ορατή μάχη της Πατρίδας μας, αλλά και όλοι εκείνοι που αγωνίζονται με τα οποιαδήποτε ΠΕΝΙΧΡΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ την καθημερινή προκλητικότητα των Τούρκων. Αυτοί ονομάζονται προαιρέσει Εθνομάρτυρες και όταν έρθει η ώρα θα το αποδείξουν και δεν είναι κατώτερης αξίας από εκείνους που το αποδείξανε.

Αγαπητέ μου λυπάμαι για σένα και για τον ειρωνικό τρόπο που γράφεις δημόσια και κατακρίνεις ένα Ανώτατο Αξιωματικό εα, για υποτιθέμενες αδυναμίες χαρακτήρα -- όταν εσύ δεν έχεις το ελάχιστο θάρρος που απαιτείται, για να υπογράψεις στο κάτω κάτω της επιστολής του το όνομά σου. Δηλαδή εισάγεις τον ευατόν σου στο χώρο της ανώνυμης μάζας, κρυβόμενος και φοβούμενος την ανάληψη ευθυνών, και τούτο κατά τη γνώμη μου είναι ασύγκριτα χειρότερο από την υποτιθέμενη κατακρινόμενη ενέργεια του Ανωτάτου εα, που επισύρει και την ειρωνία σου, καθώς και την ειρωνία και κοροιδία των δύο πρώτων ανωνύμων σχολιαστών της επιστολής σου.

Αυτά τα λίγα με πολύ αγάπη.

Μαρίνος Ριτσούδης
Πρώην Υποπλοίαρχος ΠΝ
ΣΝΔ τάξεως 1990

29OΠΡΟΔΟΤΕΣ είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕΕΕΕΕΕ
ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΝΟΥ . ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΗΣ
ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ!!!
ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ!!!
ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΟΥ ΖΥΓΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ!!!
ΚΑΙ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΔΕΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ !!!
ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΞΕΥΤΙΛΕΣ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΣΑΦΕΡΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΥΣ 299 ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΥ .
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!!
ΤΑΜΠΟΥΡΩΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΛΕΙΚΤΡΟΛΟΓΙΟ .ΟΠΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ!!! ΈΝΑΝ ΑΡΧΗΓΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! !!! ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!!! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ !!!
ΑΣΤΑ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ!
ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ!!!
ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!
ΜΕΤΑ ΛΟΓΙΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΑΝΩΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΓΙΑ!!!
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ !!!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ σωστος ο 7.19.
Χαιρομαι που υπαρχουν και ξυπνιοι ΕΛΛΗΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

O ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ; ΠΟΥ ΓΕΛΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;
ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΤΟ ΑΣ.